24 Ekim 2016 Pazartesi

Sesli Çocuk Masalları Dinle



Sesli Çocuk Masalları Dinleme

Hikaye ve masalların çocuklar üzerindeki etkisinden kısaca bahsetmek gerekirse, masal ve hikayeler onların hayal gücünü geliştiren, sahip olacağı değerleri benimsemesini kolaylaştıran önemli bir unsurdur. Çocukluk döneminde bir çoğumuzun dedesi, ninesi, annesi veya babası uyumadan önce ninniler veya masallar anlatmıştır. Uyku öncesi masal dinlemek çocuklar için yapılabilecek en güzel ve en verimli etkinliktir. Bu masallar hiç şüphesiz çocukların gelişiminde çok olumlu izler bırakmıştır.

 Sesli Masal Dinle 

 Herkesin bir masal anlatıcısı olmayabilir bunu göz önüne alarak hazırladığımız masal sininniler temizde çocuklar için sesli masallar, görüntülü masallar, yayınlamaya başladık. Dünyaca ünlü masal ve fabl yazarlarının en güzel masallarını sesli ve yazılı olarak bir araya getirmeye çalıştık. Bunların yanında Türk masallarının vazgeçilmez karakteri Keloğlan’ın masallarını da sitemizde bulabilirsiniz. 

Masal anlatıcılığı basit görünen ama çok zor bir iştir. Ebeveynler çocuklarına masal anlatırken onları sıkabilirler, çocuklar bazen masalları dinlerken de sıkılabilir onun için sitemizdeki sesli masallar anne-babalar için destek amaçlıdır. Sıkılgan çocuklar görüntülü masallarda resimlere bakarak masal dinleyebilirler bu bir çok çocuğun hoşuna gideceğini düşünüyoruz.

Masallarımız arasında şiddet içeren, argo, küfürlü vs sözler bulunmaz. Bunlara çok dikkat ediyoruz. Özellikle dünya klasik masallar arasında kabul edilen masalları sitemizde yayınlamaya çalıştık. Pamuk Prenses’ten, Keloğlan’a, Külkedisi Sindirella’dan Nasrettin Hoca’ya kadar pek çok masal kahramanının sesli masallarını sitemizde sesli olarak dinleyebilir, görüntülü olarak izleyebilirsiniz. En güzel çocuk masallarını dinlemek için Masaldinle.org sitemize bekleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder