15 Mart 2016 Salı

Masal,Çocuklarımızın Gönlüne Açılan Kapı



  ÇOCUKLARIMIZIN GÖNLÜNE AÇILAN KAPI; MASAL DİYARI

Masallar geçmişten gelen ve günümüze taşınan kültür mirasında önemli bir konuma sahip. Çocuklar için hazırlanmış bir masal sitesi gibi görünse de asılda büyükler için hazırlanmış demek daha doğru. Okumalılar ki çocuklarına anlatsınlar, gelecek nesillere aktarabilsinler. Hepimiz masalların çocukluğumuzda nasıl bir yer tuttuğunu hatırlamışızdır. Kimin zaman dedemizden kimi zaman ninemizden, annemizden ya da babamızdan sabır ve merakla dinlediğimiz masallar… Küçükken dinlediğimiz masallar bugün bile aklımızda kaldıysa eğer, geçmişle geleceği birbirine bağlamayı becermiş demektir.

 Öncelikle masal oku com masal sitesi çok iyi tasarlanmış bir site, ekranın sağ alt tarafına doğru olan kategoriler kısmı web sitesinin kullanımını kolay hale dönüştürüyor. Zaten çocuk masalları adına istediğiniz herşeye bu menüden ulaşabiliyorsunuz. Peki bu kategoriler neler? Yerli masallar olarak; Türk masalları, Mevlana masalları, Nasrettin hoca masalları keloğlan masallar ve çerkes masalları başlıca olanları. Yabancı masallar olarak Andersen masalları ve La Fontaine masalları var. Diğer kategorilerde ise çocuk kitapları, çocuk masalları, çocuk şiirleri, çocuk hikayeleri, görüntülü masallar, hatta İngilizce masallar bile var.

Bunların dışında, bilgi diyarı gibi çeşitli ayrıntılar içeren bir kategori daha mevcut, buradan masal anlatım tekniklerini öğrenebiliriz. Üstelik bunların hepsi ücretsiz. Sizde çocuklarınızın hayal dünyasını geniş tutmak, onları geleceğe daha güzel hazırlamak ve büyüdüklerinde bile sizi unutmamalarını sağlamak adına masalları öğrenin ve çocuklarınıza anlatın. Kültür mirasımızın gelecek nesillere aktarılması adına bu çok önemli. Masal Oku sitemizde bu noktada iyi vakit geçirebileceğiniz, çocuklarınız için birçok masal öğrenebileceğiniz nezih bir site. Faydalanmayı ihmal etmeyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder